Facebook & Instagram Nieuws lokaal!

Lokaal Berg & Dal
Lokaal Berg & Dal2 weeks ago
Vier mooie dagen Oranje!
Lokaal Berg & Dal
Lokaal Berg & Dal3 weeks ago
Oranjeplein in Millingen aan de Rijn krijgt een facelift!
Lokaal Berg & Dal
Lokaal Berg & Dal4 weeks ago
VIDEO: 2 JAAR LOKAAL!
Klik voor de video op de volgende link: https://youtu.be/fsujS1Ruoy8

De politieke partij LOKAAL! in de gemeente Berg en Dal timmert nu 2 jaar aan de weg. De partij is na de lokale verkiezingen van 2022 als een van de winnaars uit de bus gekomen en is een verbinding aangegaan met de eveneens lokale partij Kernachtig Groesbeek. Hoe staat LOKAAL! er nu voor, wat zijn de bereikte resultaten en wat zijn de plannen voor de komende jaren? In deze video komen 7 leden van de partij aan het woord, waarvan raads-en fractieleden en wethouder Alex ten Westeneind. Camera: Tonnie Hol en Erik Hell.
Inhoudsopgave:
00:00 Intro en voorstellen Miengske Borremans en Frank Kouwe
00:39 Fractievoorzitter Ellen van Broekhoven
02:37 Maarten Ernst met als aandachtsgebied Sportpark Ooij
04:34 Theo Flemmings: voorzichtigheid in omgaan met de stuwwal
6:06 Toon de Jong: samenwerking politiek en burgers om de stuwwal te beschermen
9:20 Arnold Driessen over de aanleg van zonneparken tussen Leuth, Kekerdom en Millingen
17:01 Geert Ubbink: oprichting fix-teams om mensen te helpen verduurzamen
19:32 Alex ten Westeneind (wethouder) over bouwen en wonen in de gemeente Berg en Dal
Lokaal Berg & Dal
Lokaal Berg & Dal1 month ago
Morgenmiddag 15 juni om 15.00 uur solidariteitsbijeenkomst Oekraïne. Raadsleden waaronder Toon De Jong van LOKAAL! organiseren deze bijeenkomst met en voor de Oekraïense vluchtelingen.
Lokaal Berg & Dal
Lokaal Berg & Dal2 months ago
Update aanpak regenwateroverlast Beek en Ubbergen en Heilige Landstichting

In november 2023 vroegen wij de wethouder om de aanpak van overlast door regenwater in Beek en Heilige Landstichting te versnellen.

Hoe staat het ervoor?

In november 2023 zijn op een 5-tal locaties in Heilig Landstichting grote infiltratieschachten gemaakt. In plaats van dat het water op straat blijft staan en garages in stroomt, kan het water nu in de bodem infiltreren.

Uit het onderzoekstraject naar de wateroverlast in Beek en Ubbergen is voor Ubbergen een maatregel opgesteld in de Thilman Werenbertszstraat, daar wordt een stuk van de riolering vergroot. Dit zorgt ervoor dat het hemelwater ondergronds beter kan doorstromen en niet meer op straat blijft staan en tot overlast leidt bij de bewoners. Deze maatregel is vertaald in een projectopdracht en het project is inmiddels van start gegaan. Een adviesbureau gaat aan de slag met het maken van een technisch ontwerp en andere werkzaamheden ten behoeve van de voorbereiding. De uitvoering staat gepland voor april 2025.

Voor Beek is het concept maatregelenplan over twee maanden gereed. Vanwege de complexiteit van het watersysteem in Beek wordt dit onderzoek integraal opgepakt en wordt de tijd genomen om te komen tot passende maatregelen waarbij geen nieuwe waterproblemen worden veroorzaakt. Zodra het concept maatregelenplan gereed is, gaan we met Waterschap Rivierenland en inwoners in gesprek. Aan de hand van de input wordt toegewerkt naar een definitief maatregelenplan. Het maatregelenplan wordt vertaald naar concrete projecten, die eind 2024 worden voorbereid en in uitvoering worden gebracht.
Lokaal Berg & Dal
Lokaal Berg & Dal2 months ago
Weer nieuwe woningen erbij!