Facebook & Instagram Nieuws lokaal!

Lokaal Berg & Dal
Lokaal Berg & Dal1 week ago
Nieuws over de energietransitie.
ABOwind heeft op hun Duitse website een persbericht geplaatst over 2 projecten die volgens hen moeten leiden naar waterstofproductie. De VVD Berg en Dal en LOKAAL!, hebben daarover vragen gesteld aan het College van Berg en Dal.
Het betreft het project Windmolens in het Reichswald en het project Zonnepark Millingen – Leuth. Samen zou dat, volgens het persbericht, genoeg moeten zijn voor 5.000 ton waterstof per jaar voor de Duitse markt. Hiervoor is het plan voor de windmolens in het Reichswald weer nieuw leven in geblazen door ABOwind . Dat plan dat eerder na vele protesten en procedures werd ingetrokken. De Kreis Kleve gaat op 23 april proberen te bepalen of het Reichswald een nationaal park kan worden, waardoor plaatsing niet meer kan.
Vragen:
1. Sinds wanneer is het college op de hoogte van het plan om de stroom van het zonnepark in Duitsland om te zetten tot waterstof?
2. Waarom wordt er in het bestemmingsplan dat voorligt niet gesproken over dit doel van het zonnepark?
3. Kan het college aangeven of zij het wenselijk acht dat stroom die in Nederland wordt opgewekt, waardoor hier het landschap en uitzicht sterk wordt beïnvloed, in Duitsland zal worden gebruikt?
4. Kan het college bij ABO wind het volgende navragen en ons het antwoord geven. Als op 23 april de eerste stappen worden gezet om het Reichswald tot nationaal park te bestempelen, wat is dan de waarde van het zonnepark nog voor ABO wind? Immers in het persbericht wordt gesproken over 75.000 huishoudens door de windmolens en 30.000 door het zonnepark, oftewel het zonnepark is ondergeschikt aan de windmolens.
5. Hoe oordeelt de VNC over het feit dat de ontwikkeling van nieuwe natuur in rechtstreeks verband staat met de afbraak van natuur in het Reichswald?
6. Welke invloed heeft dit persbericht voor het besluit van het college om het nieuwe bestemmingsplan aan te bieden aan de gemeenteraad
Lokaal Berg & Dal
Lokaal Berg & Dal2 weeks ago
Op zaterdag 13 april j.l. was er weer een open dag bij De Biesterhof. Op initiatief van LAND VAN ONS is Howard Koster met zijn partner Claudi actief aan de Zeelandsestraat 74 in Millingen aan de Rijn. Ze zijn in 2022 gestart en de Biesterhof creëert, met een tuinderij, akkerbouw met fruit- en notenbomen e.d., oplossingen voor een duurzaam voedselsysteem. Geert Ubbink en Arnold Driessen van LOKAAL! namen deel aan deze leerzame rondleiding.
Lokaal Berg & Dal
Lokaal Berg & Dal1 month ago
Textielrace Berg en Dal
Lokaal Berg & Dal
Lokaal Berg & Dal2 months ago
Regeren is vooruit zien!

Mooi initiatief van ons lid Barton Arnts.

Heel veel succes met Ooijs Moois